اجرای پلی یوریا و نکات کیفی
شیدارک در مقاله های پلی یوریا چیست و دانستنی های پلی یوریا به معرفی مشخصات و ویژگی های برجسته این کفپوش ساختمانی و صنعتی پرداخته است. در این مقاله شما با روش اجرای پلی یوریا آشنا می شوید.
آماده سازی سطح
اهمیت آماده سازی سطح از این جهت است که عملکرد پوشش پلی یوریا به مقدار 80% به آماده سازی سطح وابسته است و اگر به یک بستر مناسب نچسبد، کارایی لازم را نخواهد داشت.
برای شروع کار بهترین اقدام بررسی و کنترل کردن کیفیت سطح است. آلودگی های موجود روی سطح از قبیل روغن، چربی ها، نمک ها، مواد اسیدی و ... را روی سطح شناسایی کنید و براساس نوع آلودگی رویکرد مناسب را برای اصلاح و آماده سازی بستر داشته باشید. مواد روغنی و چربی ها را در مرحله اول با یک ماده رقیق کننده یا یک از بین برنده هیدروکربنی از روی سطح پاک کنید. به جهت رعایت الزامات محیط زیستی سعی کنید از موادی استفاده نکنید که آلودگی های شیمایی به شبکه جمع آوری فاضلاب و آبهای سطحی وارد کنند. در مرحله بعد سولفاتها و کلرایدها را از روی سطح پاک کنید. آماده سازی بهتر سطح، چسبندگی بهتر و در نتیجه کارایی بالای پلی یوریا را بهمراه دارد. در برخی موارد از روش شات بلاست، دستگاههای الماسه و یا دستگاه ساب برای برداشتن مواد اضافه و جزئیات تمیزکاری سطح استفاده کنید. درز، ترکهای سطح و شن زدگی ها را به نحو مناسبی با ملات ترمیمی پایه سیمانی و اپوکسی و یا بتونه های مناسب پرکنید. برای پر کردن ترکهای کوچکتر از 8/1 اینچ، عرض ترک را به صورت شیاری به اندازه 2/1 اینچ و شکل V باز کنید. داخل شیارها و ترکها را با درزبند مناسب (پایه یورتانی) پر کنید.
برای اطلاعات بیشتر چگونگی آماده سازی سطح، مقاله اجرای اپوکسی و نکات کیفی آن را مطالعه نمائید. پس از آماده سازی سطح نسبت به اجرای پلی یوریا می توانید اقدام نمائید.
اجرای پلی یوریا
لایه های اصلی کفپوش پلی یوریا همانند شکل زیر است. البته همانند اپوکسی ها، در برخی موارد و باتوجه به شرایط می توان به لایه های آن مواد دکوراتیو، سیلیس و ... افزود.
پس از آماده سازی سطح، اولین مرحله از اجرای پلی یوریا اعمال پرایمر به سطح است. برای اینکار معمولا از یک پرایمر 100% جامد استفاده می شود. به جهت محافظت از سطوح حاشیه کار که نباید روی آنها پلی یوریا اجرا شود، روی آنرا با نایلون، روزنامه و ... بپوشانید. پس از اجرای لایه پرایمر، نوبت اجرای لایه اصلی پلی یوریا است.
پلی یوریا در حالت کلی به روشهای زیر قابل اجرا روی سطوح مختلف است:
- اجرا با دستگاه به روش پاشش گرم در فشار بالا
- اجرا با دستگاه به روش اسپری گرم
- اجرا با دستگاه به پاشش سرد
- اجرای دستی به صورت ریختن روی زمین و پخش کردن
- اجرای دستی با غلتک، ماله و برس
- سایر روشها (غیر کفپوش) به صورت قالبی و اکسترود کردن
براساس آمار، پلی یوریا به صورت 60% با استفاده از دستگاه و 40% به روش دستی اجرا می شود.
اجرای لایه پلی یوریا با دستگاه
همانند آنچه در مقاله پلی یوریا چیست بیان شد، برای اجرای از دستگاه مخصوص ترکیب دو جزء پلی یوریا و پاشش آن استفاده می گردد که از شما دعوت می شود مقاله مذکور را مطالعه نمائید و همچنین نکات زیر را مدنظر داشته باشید:
برای اجرای پلی یوریا به روش اسپری با دستگاه باید سه نکته مدنظر قرار گیرند.
- نکته اول اسپری بیش از حد است. در فضای باز به وزش باد و عوامل محیط توجه داشته باشید. با درنظر نگرفتن این عوامل سطح نهایی کار می تواند نامطلوب و زننده باشد.
- نکته دوم حبابهای ایجاد شده روی سطح است که معمولا پس از 2-1 دقیقه از پاشش پلی یوریا احتمال دارد پدیدار شوند. اگر این اتفاق افتاد، پاشش پلی یوریا را متوقف کنید و مجددا لایه پرایمر را اجرا کنید. یک نکته پیشنهادی تغییر زمان اجرای لایه پرایمر است که می تواند در غروب (زمان خنک شدن بتن) انجام شود که در این حالت پرایمر به همه خلل و فرج بتن و ... نفوذ کرده و آنها را می پوشاند.
- نکته آخر نحوه اسپری و پاشش پلی یوریا است. اگر اپراتور دستگاه پاشش همه جوانب را بررسی کرده باشد، می تواند وجود ایراد را در کار پاشش تشخیص دهد. عواملی نظیر گرما و فشار دستگاه روی کیفیت پاشش تاثیرگذار هستند. لازم است تیم اجرایی متخصص و دوره دیده برای پاشش پلی یوریا استفاده شود.
شرایط کلی زیر در اجرای پلی یوریا لازم است. (باتوجه به دستورالعمل تولید کننده و نوع دستگاه می تواند متفاوت باشد)
- فشار بالای دستگاه: 220-140 بار
- دمای بالای پروسس: 90-68 درجه سانتیگراد
- این سیستم برای پاشش با ضخامت ...........................
ادامه مطلب
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید